01

Poznaj opinie naszych klientów, zobacz dotychczasowe realizacje

wybrani klienci

Markus

  • Dystrybutor mięs, wędlin i drobiu,
  • Członek grupy Multifood, czyli jednej z największych grup zakupowych w Polsce,
  • Oferta firmy zawiera mięso wołowe, wieprzowe, cielęce i drobiowe oraz około 1 500 gatunków wędlin od czołowych polskich producentów,
  • Firma posiada siedzibę w Jaworznie i oddział w Rudzie Śląskiej,
  • Restrykcyjne przestrzeganie branżowych standardów HACCP,
  • Strona internetowa: http://www.fhmarkus.pl/

Całość prac wykonanych przez konsultantów Elandis oceniamy bardzo dobrze – projekt adaptacji obiektu realizowany był według ich zaleceń, a dzięki elastyczności zastosowanych rozwiązań przewiduje również wdrożenie w przyszłości rozwiązań z zakresu automatyki magazynowej.

Wojciech Szkarłat – Dyrektor Zarządzający

POTRZEBA
  • Adaptacja istniejącego budynku produkcyjno- magazynowego dla potrzeb nowoczesnego centrum dystrybucji mięsa i wędlin,
  • Zamodelowanie procesu przyjęcia mięsa i wędlin wraz z strefą rozbioru mięsa czerwonego i strefą rozbioru tuszek drobiowych,
  • Poprawa niewydajnego procesu kompletacji zamówień,
  • Stworzenie odpowiednich stref przechowywania produktów.
EFEKTY
  • Wymagana ilość miejsc kompletacyjnych oraz buforowych,
  • Wydzielenie 3 osobnych przepływów w obiegu magazynowym dla drobiu, mięsa czerwonego i wędlin,
  • Wydzielenie wymaganych przepisami chłodni przedrozbiorowych i porozbiorowych,
  • Usprawnienie i przyspieszenie transportu pojemników z podziałem na pojemniki czyste i brudne,
  • Usprawnienie procesu rozbioru drobiu dzięki zastosowanej linii rozbiorowej i transportu pojemników z produktem za pomocą linii przenośników.
ROZWIĄZANIE
  • Zastosowanie regałów przepływowych w strefie kompletacji mięsa,
  • Zastosowanie systemu przenośników transportujący pojemniki od strefy ich przyjęcia, poprzez myjkę do stref kompletacji (na 2 poziomach budynku) oraz strefy rozbioru mięsa, konfekcji naważania,
  • Zastosowanie regałów przepływowych wraz z miejscami zapasu w strefie kompletacji wędlin,
  • Zaprojektowanie stref konsolidacji wysyłek z różnych działów wraz z podziałem na kierunki (trasy) wysyłek.
3
osobne przepływy produktów w obiegu magazynowym
pobierz załącznik

<span style="color:#fff;">Ta strona używa plików cookie w celu optymalizacji i ułatwienia dostępu do naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny internetowej oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Możesz osobiście zarządzać tym, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być implementowane na Twoim urządzeniu. W celu zapoznania się ze szczegółami kliknij odnośnik - </span> Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close